Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице Свети Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 479 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код девет особа у Републици Српској, саопштено је из Института.

korona-3.jpg (95 KB)

Ријеч је о шест мушких и три женске особе, од којих су три млађе, пет средње и једна старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, троје је из Бањалуке, двоје из Теслића и по једно из Мркоњић Града, Дервенте, Модриче и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.383 случаја вируса корона, а преминулo је 110 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 833 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 25.737особа.

Укупан број хоспитализованих је 114, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 41, а у општим болницама 73.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а хоспитализовано је 18 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 132.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.590 особа, а надзор је завршен код 32.464 особа.