Јубиларни 20. Мото викенд у Требињу по броју учесника оборио је све досадашње рекорде.

Организатори из Мото клуба „ТНТ“ кажу да је у наш град стигло - преко 2.000 мотоцикала, а број учесника пристиглих на манифестацију процјењује се на више хиљада.

Километарска колона мотоциклиста уз звуке снажних „машина“ продефиловала је вечерас и улицама Требиња.

„Стигли су из свих крајева Европе. И ми смо изненађени и затечени бројем, али смо срећни због тога. Људи су препознали Требиње као туристички град, као град добрих људи, дошли су и због нас, подржали су наш клуб јер и ми путујемо свугдје“, каже Милан Мики Муратовић из Мото клуба „ТНТ“.

За делегацију организатора и учесника овогодишње моторијаде у Градској управи приређен је пријем.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је да су бајкери добродошли у Требиње и да је Градска управа као покровитељ јубиларну моторијаду издвојила међу манифестације од приоритета.

Радује га, како је рекао, што је бајкерски камп, смјештен у некадашњој касарни, ове године недовољно простран да прими све који су дошли на јубиларни требињски мото скуп.

„И ова бројка од 2.000 мотора нама је сигнал за сљедећи период да је потребно и додатно развијати капацитете. У Требињу имамо 2.400 регистрованих лежајева, а сљедеће године очекујемо да ова бројка изађе на 3.000“, поручио је Ћурић.

Иако су људи често склони предрасудама према бајкерима, мостови пријатељства које међу собом граде – без обзира на нацију, вјеру, боју коже или политичка опредјељења – добар су примјер свима како треба живјети.

„Ви треба да будете примјер свима нама – и у политици и свугдје у животу: да се може заједно и мора заједно. Једино тако можемо направити резултат и очекивати напредак – и наш град и ова држава и наш регион“, истакао је Ћурић.

Гости моторијаде нису крили одушевљење љепотама града, гостољубивошћу Требињаца, организацијом скупа иза које стоје њихових пријатеља из Мото клуба ТНТ, а сложни су још у једном: требињски мото скуп засигурно је данас једна од највећих бајкерских светковина у региону.

Мото викенд завршава вечерас концертом групе „Забрањено пушење“. Као предгрупа наступиће локални бенд „Кругови у житу“.

Програм почиње у 21 час.

Р.С.