ТРЕБИЊЕ │ Матуранти требињских средњих школа засадили су данас десет стабала платана на дијелу јужног градског излаза, који би, како је замишљено требало да носи име "алеја матурана".

План је да и сваке наредне године требињски матуранти засаде платане и друге саднице уз новоизграђену саобраћајницу од насеља Гучине до Мокрих Долова и осталим дијеловима града.

 Директор АД "Kомунално" Недјељко Ламбета истакао је да су на ову идеју дошли у сарадњи са ученицима, након сазнања да су се у Требињу, у сличне алеје садила дрвећа седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, али да је та акција временом престала.

"Овај дио Требиња  добија сасвим нови изглед, због чега смо и одлучили да прва алеја у коју су платане засадили ученици буде управо овдје. Са овом акцијом ћемо наставити и у наредним годинама", навео је Ламбета.

Он је истакао да ће на новоизграђеној саобраћајници у наредних неколико дана бити постављено и десет канти за смеће.

Недјељко Ламбета[/caption]

Срђан Домазет[/caption]

Ученик Центра средњих школа Срђан Домазет казао је да му је драго што су посађени платани и што Требиње добија прву алеју коју су засадили ученици .

"У оквиру предмета 'Демократија и људска права' дошли смо на идеју да свака генерација матураната засади нове саднице и да учествују у уређењу зелених површина", навео је Домазет.

Идеју су, како је рекао, подржали Град Требиње и "Kомунално", који су обезбиједили саднице платана.

М.И.