Јубиларни, 20. Мото скуп у Требињу, који је окупио више од хиљаду бајкера из региона и Европе, синоћ је отворен двочасовним концертом култне рок групе „Рибља чорба“.

Од свевременских хитова „Ја ћу да певам“, „Два динара, друже“, „Погледај дом свој, анђеле“ до пјесама са будућег, јубиларног 20. албума „Да тебе није“ у припреми, публика свих генерација хорски је пјевала са Бором Ђорђевићем и осталим члановима „српских Ролингстонса“, који су прошле године обиљежили четири деценије постојања.

Током концерта, Бора је одрецитовао и једну од пјесама из десете књиге поезије „Пусто острво“, за коју је добио Андрићеву награду. Признао је да воли Требиње и Херцеговину, да се радо мувао по нашем граду, гдје је „Чорба“ прије три године одржала један од најбољих концерата, захваливши Мото групи „ТНТ“ на позиву за гостовање.

Задовољна публика тражила је бис, чули су се хитови „Кад сам био млад“, „Остани ђубре до краја“ , те најпослије „Лутка са насловне стране“, коју су чланови групе отпјевали са публиком без музичке пратње.

Као предгрупа, синоћ је наступила група „Параноид“ из Рудог.

Традиционални дефиле бајкера улицама Требиња заказан је за данас од 18 часова, након чега ће у кампу бити одржане мото игре.

Програм јубиларног мото скупа завршава  концертом групе „Забрањено пушење“, који почиње у 21 час, а као предгрупа наступиће домаћи „Kругови у житу“.

Организатор мото скупа је Мото клуб ТНТ и Туристичка организација града Требиња, а генерални покровитељ је Град Требиње.

В.М.