СТОЛАЦ | У оквиру Петог међународног фестивала музике – ФЕМУС 19, посвећеног афирмацији Платформе за мир, вечерас ће у Стоцу концерт одржати оркестар Гимназије „Јован Дучић“ Требиње.

Перо Бокић, диригент оркестра истиче да их радује нови наступ у Стоцу, на позив тамошњег оркестра.

„Ово је наш други концерт у Стоцу, припремили смо 18 пјесама у оквиру нашег стандардног програма, сатканог од популарних поп и рок композиција. Надам се да ће публика уживати у нашем извођењу композиција Френка Синатре, Битлса, Здравка Чолића, Индекса, Бијелог дугмета и осталих популарних солиста и група, и да ћемо још једном оправдати очекивања“, каже Бокић за Радио Требиње.

Додаје да је сарадња са столачким оркестром на завидном нивоу и да су њихове колеге увијек радо виђени гости у нашем граду.

„Вечерас ће, од 21 час,наступити 20 чланова нашег оркестра, поносан сам на наше гиманзијалце, који су, упркос распусту и обавезама, показали вољу и жељу за оркестарским музицирањем“, наводи диригент оркестра требињске гимназије.

Програмом фестивала за сутра је предвиђен дефиле свих учесника фестивала - око 150 чланова оркестара из БиХ, Црне Горе и Хрватске улицама Стоца, након чега ће бити одржан велики заједнички концерт.

Бокић додаје да је почетком августа, уколико успију да ускладе обавезе, планиран концерт гимназијског оркестра на градском тргу.

В.М.

Фото: архив