1665051449497.jpg (458 KB)

Поводом 1. октобра, Међународног дана старих лица и обиљежавања Недјеље старих особа, Центар за социјални рад Требиње, предузео је низ активности и програма.

Зоран Анђушић, директор овог центра је казао да је данас организован излет за кориснике Дневног центра.

"Данас ће посјетити Духовни центар 'Мркоњићи'. Након тога је планирано дружење уз пригодан ручак. Такође, са Kолом српских сестара, планирана је и посјета старијим и непокретним особама и уручење пригодних поклона", каже Анђушић који је честитао празник свим корисницима Дневног центра, додајући да уз велику помоћ Града Требиња корисници ове установе имају све услове који су неопходни.

Задовољство радом социјалних радника и условима је исказала Смиља Поповић.

"Овдје се дружимо, никад нам није било боље. Имамо доброг директора коме се увијек можемо обратити, добре социјалне раднике, све услове за квалитетан дан. Најважније од свега имамо прилику да се дружимо. Свуда нас воде и пазе. Мислим да нас дјеца не гледају онако како нас овдје пазе", прича узбуђено Смиља.

Деведестогодишња Рајка Прело, шеф клуба који је настао у оквиру Дневног центра истиче да десет година долази у Дневни центар, на кафу и чај.

"Имамо све што нам треба и ово је за старе људе одлично. Ако сама жена живи, онда јој ово дође ко друга кућа. На трен сам мислила да ћемо остати без овога, али нисмо. Чак су нам недавно и обновили просторије. Имамо и медицинске сестре које нам мјере шећер, крвни притисак и све што треба. Што нам много значи јер не морамо ићи у болницу, бар за те основне потребе. Заиста немамо ниједну примједбу", казала је Прело.

У оквиру обиљежавања Недјеље старих лица, јуче је приређен Дан отворених врата када су дјеца из вртића "Наша радост" посјетила кориснице Дневног центра. Такође, у сарадњи са требињским Црвеним крстом, кориснице овог центра су посадиле платан у нашем граду.