ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је вечерас отворен први Међународни кошаркашки турнир пријатељства  за дјечаке рођене 2004. године,  на коме учествује осам екипа из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Помоћник министра, породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Драган Јаћимовић је изразио задовољство што су се управо  врхунске екипе младих кошаркаша  састале у Требињу, граду спорта и омладине.

„Оно што је сигурно је да ни  Република Српска ни БиХ не морају да брину за будућност кошарке“, истакао је Јаћимовић  и честитао домаћину КК „Леотар“ на добро организованом турниру.

Јаћимовић је рекао да је задовољство гледати младе кошаркаше који стасавају у праве професионалце, те им пожелио да једног дана буду попут Дејана Бодироге, Милана Гуровића и других кошаркашких  асова.

Отварајући Међународни турнир пријатељства, предсједник Скупштине Града Требиња Драгослав Бањак је истакао да  су Србија, Црна Гора и Република Српска  расадници кошаркашких талената глобалног значаја.

„Физичке предиспозиције људи и њихова психичка стабилност, уз несумњив квалитет  локалних кошаркашких стручњака кључни су фактор таквог статуса  ових простора“, истакао је Бањак.

Он је додао да у том смислу посебно вриједи поменути Требиње, првенствено ако се тражи разлог за организацију једног оваквог турнира.

„Требиње је град гдје су рођени  или воде поријекло многи кошаркаши који су стекли свјетску репутацију попут Предрага Даниловића, Миленка Савовића, Милана Гуровића, Дејана Бодироге и многих других“, истакао је Бањак .

Он је нагласио да је Требиње локална заједница која много улаже у спортску инфраструктуру, подсјећајући да је у току изградња затвореног базена , атлетског комплекса, , помоћног фудбалског терена, , као и многих других објеката који уз изузетно повољну климу омогућавају квалитетне припреме  и такмичења спортиста свих нивоа.

Међународни кошаркашки турнир пријатељства  одржава се Спортској дворани „Милош Мрдић“ и траје два дана.

Радио Требиње