Dragan_Petrovi.jpg (113 KB)

У галерији Културног центра Требиње, у сриједу, 25. маја у 19 часова биће организована трибина на тему “Украјинска криза”, о којој ће говорити др Драган Петровић.

Драган Петровић  је српски политиколог, геополитичар, економиста, историчар и политички аналитичар.

Рођен је 20.јула 1964. године у Београду. Дипломирао је на четири факултета у оквиру државног универзитета у Београду, на којима је претходно паралелно студирао и то: на Економском (1999), на Социологији (2000), на Историји (2000) и на Политичким наукама (2002).

Завршио је постдипломске студије  на Географском факултету у Београду,  на одсјеку Економска географија и одбранио магистарску тезу “Развој и размештај индустрије Београда у 19. и 20. веку”, 2003. године.

Завршио је постдипломске студије на Факултету политичких наука у Београду, одсјек Међународни односи и одбранио магистарску тезу “Француско – југословенски односи у време Алжирског рата 1952 – 1964.” ,2008. године.

Докторску дисертацију на тему “Русија на почетку 21 века – геополитичка анализа” одбранио је 2007. године на Природно – математичком факултету у Новом Саду.

Аутор је више од 130 објављених научних радова у научним часописима, зборницима радова са међународних и националних скупова и тематских зборника, енциклопедијских јединица.

Објавио је тридесет и једну научну монографију. Живи и ради у Београду.

Јавну трибину на тему “Украјинска криза” организује Културни центар Требиње.