20210921_100011.jpg (107 KB)

Стање безбједности јавног реда и мира у августу је задовољавајуће – оцијенио је на данашњој конференцији за новинаре Синиша Лакета, начелник Полицијске управе Требиње. Оно чим није задовољан је стање безбједности саобраћаја.

„Иако је Полицијска управа Требиње провела низ активности који се тичу санкционисања возача који се одлучују да за волан сједну под дејством алкохола и опијата, стање није добро. Kористим прилику да апелујем на све возаче да чувају и своје и животе других људи и да не сједају за волан у алкохолисаном стању.“, прича Лакета.

Начелник Полицијске управе Требиње посебно истиче да ће ова управа и даље проводити активности усмјерене на безбједност ученика, с обзиром да је почела школска година и неопходно је обратити пажњу на поштовање саобраћајних прописа у близини школа.

Лакета је нагласио да ће у наредном периоду бити укључен већи број пресретача на дијелу магистралног пута Требиње – Дубровник на територији РС како би се подигао ниво безбједности саобраћаја и на овој дионици.

Примјетно је да у граду има много власника паса који не поштују Закон о јавном реду и миру, члан 30 (ко без надзора или заштитних средстава држи или води опасне животиње које другог могу да престраше или повриједе, или ко на јавном мјесту злоставља животиње, казниће се новчаном казном од 300 до 900 KM), па Лакета наглашава да ће се у наредном периоду санкционисати починиоци оваквих прекршаја.

Миодраг Јанковић, начелник Сектора полиције ове управе каже да је у августу ове године евидентирано 20 случајева нарушавања јавног реда и мира, за која је пријављено 36 лица, од којих су осам повратници.

„Нису евидентирани малољетници као извршиоци, за разлику од упоредног периода када је евидентиран један. Ни у овом ни у упоредном периоду нису забиљежени случајеви нарушавања јавног реда и мира са пет или више лица“, казао је Јанковић.

Према ријечима Велибора Вукоја, начелника Kриминалистичке полиције, у протеклом мјесецу је забиљежено 25 кривичних дјела, од којих се на Општи криминалитет односи 23, и по једно  на злоупотребу опојних дрога и безбједност саобраћаја.

„Надлежним тужилаштвима поднесена су 22 извјештаја против 25 лица и то 24 мушког пола и једно женског, од којих је десет повратника.

„Број кривичних дјела по познатом извршиоцу је 22, док је три по непознатом лицу“, закључио је Вукоје.