Рукометни клуб „Леотар“ и актуелни европски шампион у рукомету, скопски „Вардар“ потписали су данас уговор о пословно техничкој сарадњи, који предвиђа размјену играча и искуства, као и едукацију тренера требињске екипе.

Како је прецизирао Владан Шегрт, предсједник РК Леотар, планирана је и посјета играча из Требиња камповима широм Европе које организује Вардар, као и размјена играчког кадра.

„Договорили смо да размјењујемо играче, у смислу да талентовани играчи Вардара у Леотару направе одређено искусто“, казао је Шегрт.

Генерални менаџер Рукометног клуба „Вардар“ Марко Савовски казао је да највећи македонски клуб има велики број играча у млађим категоријама.

Можемо да пошаљемо у размјену много наших рукометаша, као и да Леотар успупи своје играче на „каљење“ у Скопље. Можемо организовати семинаре и кампове за најмлађе категорије и још много тога“, рекао је менаџер македонског клуба.

Актуелни европски шампион у рукомету, скопски „Вардар“ учествује на овогодишњем, 2. по реду  Међународном рукометном турниру „Свислајон“, у организацији Града сунца, који је ове године окупио шест екипа из БиХ, Србије, Словеније и Сјеверне Македоније.

М.И.