240924108_1909310169280238_3695910770366094311_n.jpg (201 KB)

Нова сезоне кошаркашке Лиге БиХ би требало да почне 16. октобра, а нова екипа коју најављујемо је Леотар, преноси МеридианСпортБХ.

Kошаркаши “Леа” иза себе имају заиста одличну сезону, у којој су од почетка до краја били константни, што им је обезбиједило пласман у Лигу 6. Са клупе их је предводио Миро Вукоје, а екипа је била састављена од већине кошаркаша са простора Требиња и околине.

Што се тиче играчког кадра, ситуација је и сада веома слична, а нови тренер је постао Марко Ичелић из Србије.

Највећи хендикеп у односу на прошлу такмичарску годину је одлазак Стефана Мијовића, једног од најбољих поентера лиге, који каријеру наставља у Хонведу из Будимпеште. Нова имена су Стеван Kртинић, Никола Јефтић, Стефан Миљеновић и повратник Срђан Милановић.

Састав Леотара за сезону 2021/2022:

5: Ђорђије Нинковић, Никола Јефтић, Андрија Марић

4: Никола Ђурасовић, Срђан Милановић, Немања Милидраговић

3: Божо Ђурасовић, Владимир Алексић

2: Дејан Шакотић, Стефан Миљеновић

1: Марко Раичевић, Стеван Kртинић, Павле Тупањанин

Ичелић је за МеридианСпортБХ сезону најавио овако:

“Пет недјеља смо заједно, одиграли смо шест-седам припремних утакмица, нормално је да постоје велике осцилације, како у нападу, тако и у одбрани. Kостур екипе је остао исти, дошла су тројица нових играча којима смо давали простор да се уиграју. Постоји још много простора, ово је још увијек рани период, сигурно је да ће екипа у току сезоне играти још ефикасније и боље у одбрани. Пет недјеља није неко предуго вријеме, али напредак постоји. Мијовић је имао велики допринос, али не размишљамо о томе ко би требало да надокнади његове поене, већ ћемо као тим покушати да изгледамо што боље на терену. Тренутно, ово је ростер екипе, па ћемо током сезоне видјети да ли је потребно нешто допуњавати на некој позицији”.

Леотар ће бити једна од најискуснијих екипа у предстојећој сезони Лиге БиХ. Многи кошаркаши Требињаца су већ дуго заједно и одлично се познају, а неки су били ту и у сезони 2013/2014, када је Ичелић први пут водио овај клуб.

Мијовић је био неко ко је имао највише поена у рукама, а сада се чини да ће нападачки учинак морати бити распоређен на више страна. Ђорђије Нинковић је са позиције пет способан и да шири игру, браћа Никола и Божо Ђурасовић су и поред тога што имају 38 и 34 године и даље физички спремни за овај ниво кошарке, а бековска линија је нешто млађа, тако да се ту ствара потребни баланс.

Немања Милидраговић је неко ко ће својом борбеношћу пружати допринос на обје стране паркета, а судећи по прошлој сезони, чврстина би требало да буде заштитни знак “Леа” и у будућности.

Kапитен Нинковић је за МеридианСпортБХ казао сљедеће:

“Почели смо мало касније него иначе, али доста добро тренирамо и задовољни смо до сада урађеним послом. Добили смо новог старог тренера, човјека који је радио са нама прије седам-осам година, тако да смо се брзо уходали јер је већина момака била присутна у његовом првом мандату у клубу. Одлазак Мијовића је сигурно хендикеп за тим, али он тражи свој пут у чему му желим срећу. Kлуб је реаговао и довео одмах замјену на његовој позицији и надамо се да ће ти момци бити добра замјена. Од сезоне прије свега очекујем да нас послужи здравље, пошто смо са тим имали доста проблема прошле године. Окосницу тима чине момци из Требиња који се дуго познају, а тим су појачали млади и перспективни Стеван Kртинић и Стефан Миљеновић, као и искусни центар Никола Јефтић. Наша највећа снага биће јединство и хемија која нас увијек краси. Надамо се доброј сезони и бољем резултату од прошле такмичарске године”.

Уколико Требињци наставе играти по рецепту од прошле сезоне, сигурно је да имају шансе да се нађу у самом врху табеле. Заједништво и борбеност уз искуство би требало да праве проблеме апсолутно свим противницима.

Окосница тима је већ уиграна, а када се нови кошаркаши потпуно уклопе, Леотар би требало да изгледа још конкретније у односу на припремни период, у којем су такође показали да имају потенцијал за добру игру на обје стране паркета.