ТРЕБИЊЕ │ У Требињу ће вечерас бити отворена Љетна школа спорта Републике Српске, која ће до 26. августа окупити око 1500 спортиста из Српске и Србије, за шта ће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске издвојити 200.000 KМ.

Ресорни министар Јасмина Давидовић истакла је значај ове манифестације, чији је циљ промоција спорта, здравог живота и физичког развоја омладине.

"Низ данас врхунских спортиста, који су своје прве кораке, али и резултате у каријери, остварили управо у оквиру Љетне школе спорта, говори о значају овог пројекта, који спроводимо већ 17. годину за редом", рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, Министарство ће финансирати боравак 800 перспективних спортиста, од чега 750 из Српске и 50 из Србије.

"Промотер овогодишње школе спорта је српски кошаркаш Милан Гуровић. Нарочито сам поносна што су учесници Љетне школе носиоци активности у репрезентацијама БиХ и Србије", рекла је Давидовићева.

Она је навела да ће у Требињу боравити 1.100 спортиста из 20 спортских савеза Српске, и то кошаркаши, пливачи, џудисти, скијаши, рукометаши, боксери, теквандоисти, каратисти, гимнастичари, стонотенисери, те особе са инвалидитетом - стријелци, шахисти и кошаркаши у колицима.

"На приједлог појединих спортских савеза одлучили смо да неке спортове измјестимо из Требиња, те ће се у Добоју реализовати школа спорта за тенис, на Јахорини за бициклизам, у Палама за одбојку. Школа за планинарство биће одржана на Романији, за куглање у Србији, те у Бањалуци школа за кајак кану, као и школа спорта за ментално недовољно развијена лица у сједећој одбојци и ватерполу", рекла је Давидовићева.

Она је напоменула да ће изван Требиња своје активности реализовати око 400 спортиста.

Давидовићева је истакла и да је предузеће "Хидроелектране на Требишњици" за све учеснике обезбиједило 1.500 мајица, те да су подршку организацији Љетне школе спорта дали и Град Требиње, Јавна установа "Дом ученика", гдје ће бити смјештени учесници, Јавна установа "Требињеспорт", која је обезбиједила спортске објекте и терене, те Јавна установа "Требиње базени" и Џудо клуб "Леотар".

Отварање Љетне школе спорта Републике Српске заказано је у 19.00 часова испред Дома ученика у Требињу.

Радио Требиње/Срна