У Жакову ће сутра бити одржана 8. брдска бициклистичка трка „За сирац сира“, у организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“.

За оне који воле екстремнију вожњу адреналина неће недостајати, тим прије што је од прошле године стаза измијењена и има много више атрактивних елемената, поручују у организацији.

„Интересантна рута полази макадамским путем а затим уским путевима између старих камених кућа и њива па чак и кроз двориште једне куће. Стаза је доста екстремна, са великим успоном и јаким низбрдицама, због чега је обавезно за све такмичаре да посједују поред брдског бицикла и заштитну опрему - кацига и рукавице. Пожељно је да на свом двоточкашу имате и праве брдске гуме због грубљег терена“, напомињу у Планинарском друштву „Вучји зуб“ али и додају да је уз прилагођену вожњу стаза потпуно безбједна за учеснике.

Циљ трке је промоција бициклистичког спорта, херцеговачког села те домаћих производа - какав је и аутентични херцеговачки сирац сира, традиционали трофеј ове спортско рекреативне манифестације.

Учесници трке ће бити подијељени у три категорије - дјеце до 12 година, јуниора од 12 до 15, елитна за старије од 15 година и рекреативаца.

Старт трке је у 11:00 часoва.

У ПД „Вучји зуб“ напомињу да су такмичари обавезни да буду на старту у 10 часoва како би се на вријеме пријавили за учешће и одвезли пробни круг стазом уколико то нису раније учинили.

Такмичари млађи од 18 година дужни су да преузму формулар о сагласности родитеља или старатеља за њихово учешће, а информације гдје да преузму формулар могу добити на број телефона 065/753-896.

Радио Требиње