aleksandar-vucic.jpg (69 KB)

Министар здравља др Златибор Лончар рекао је да предсједник Србије Александар Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати љекарима ВМА.

Златибор Лончар је за Танјуг рекао да је по пријему на ВМА процењено да је предсједник Србије животно угрожен.

У тој здравственој установи су медицински тимови моментално спровели све неопходне мјере за санирање овако озбиљног стања, а предсједник Вучић је, према ријечима министра Лончара, добро одреаговао на терапију која му је преписана.

Ипак, стручни тимови ВМА су предсједнику Србије препоручили да у наредном периоду смањи своје редовне активности како би се у потпуности опоравио од погоршања здравственог стања до ког је дошло у петак.

- Користим ову прилику да лично захвалим медицинским тимовима ВМА, који су још једном показали своју стручност и професионализам - рекао је министар Лончар, додајући да су врхунски љекари и сестре потврда снаге једне државе.

И предсједник Вучић је захвалио радницима Војномедицинске академије. Поручио је да ће од понедјељка бити "у пуном радном погону".