ТРЕБИЊЕ | Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења опојних дрога данас су полицијски службеници Полицијске управе Требиње организовали превентивну јавну кампању  која има за циљ упознавање грађана о штетности злоупотребе опојних дрога као и адекватном превентивном дјеловању на сузбијању опојних дрога.

Грађанима су дијељени леци на којима су исписани основни подаци о најчешће употребљаваним дрогама као и о штетном дјеловању дрога на човјеков организам.

Зорица Јефтовић, криминалистички инспектор у Полицијској управи Требињеје рекла да  је најчешће кориштена дрога на овим просторима марихуана.

„У првих пет мјесеци ове године евидентирано је 46 случајева злоупотребе опојних дрога, и то четири кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и 42 прекршаја. Заплијењено је 3,7 г кокаина, 244. 733 г марихуане, 137 г амфетамина и три комада екстазија“, навела је она.

Подсјетила је да су полицијски службеници Полицијске управе Требиње током године одржали неколико предавања у требињским основним и средњим школама, а циљ је био да млађе генерације упознају о штетности опојних дрога.

Д.Р.