ТРЕБИЊЕ │ Актуелни и будући инфраструктурни пројекти града – тема су првог издања емисије „Град изблиза“ у новој сезони, у којем је гост Радио Требиња био Марко Рикало, начелник Одјељења за просторно уређење Града Требиња.

Рикало говори о визијама Градске управе у вези са реконструкцијом и туристичком валоризацијом најстаријег градског језгра Требиња, која подразумијева и откопавање и обнову хендека око бедема Старог града, али и конкретним плановима и већ предузетим активностима на изградњи православног духовног центра у Мркоњићима.

Начелник Одјељења за просторно уређење упознаје нас и са предстојећим захватима на изградњи градске водоводне инфраструктуре, пројектом замјене свјетиљки јавне расвјете штедном ЛЕД технологијом, преосталим интервенцијама на уређењу градског парка.

Открива нам и планове око уређења јавних простора и изградње дјечијих игралишта у градским мјесним заједницама, затим и због чега Градска управа толико инсистира на изградњи система за наводњавање на свим руралним подручјима Требиња гдје су они могући, а шта предузима на плану квалитетније регулације саобраћаја у градском подручју.

Зашто су капиталне обилазнице у том смислу већ данас приоритети првог реда – и колико ће, већ сутра, значити за визије Требиња у будућности, са градским језгром затвореним за саобраћај и поплочаним пјешачким зонама - што је наш саговорник оцијенио реаланошћу на коју Требиње неће дуго чекати...

Послушајте први дио интервјуа са Марком Рикалом.

Разговарао Раде Савић.