Aksam 1.jpg (530 KB)

На стадиону "Полице"данас је почео 14. меморијални турнир "Љубинко Акшам", који се одржава у знак сјећања на трагично настрадалог фудбалера.

Ове године на турниру учествују: ХШК „Зрињски“, НК „Широки Бријег“, ФК „Херцеговац“, ФК "Будућност Крушик" Ваљево, КФ „Леостарс“ и домаћин турнира ФК „Леотар“.

Турнир се игра за дјечаке рођене 2010. и 2011. године, а за најбоље екипе и појединце обезбијеђене су и прикладне награде.

Aksam 5.jpg (300 KB)

Отварајући турнир, Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Града Требиња је поручила младим фудбалерима да буду добри људи и да играју фер-плеј.

„Порука свима нама је да чувамо ову младост. Није важна утакмица, промашај, колико је важан један живот, посебно ако је млад. Наш Љубинко је волио овај терен, овај град воли Љубинка. Желим посебно да поздравим Љубинкову мајку и сестру које долазе на овај терен и чувају вас својим доласком“, истакла је Скочајић.

Aksam 4.jpg (397 KB)

Љубинко Акшам је настрадао од удара грома на терену клуба којег је највише волио, а овај турнир је начин да се успомена на њега и његов таленат преноси на генерације будућих фудбалера.

Организатор турнира је Омладинска школа ФК “Леотар“, а покровитељ Град Требиње.

Aksam 3.jpg (520 KB)