Милица Рајковић (10) из Требиња, ученик четвртог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“, наступиће вечерас на финалној вечери 26. Ђурђевданског фестивала, који ће, у организацији Радио-телевизије РС, бити одржан у Спортској дворани „Борик“ у Бањалуци.

Она ће пјевати композицију „Моја тајна“ (по тексту Требињке Драгане Чалак, музика и аранжман Бобо Вучур) као једини представник источне Херцеговине на најдуговјечнијем фестивалу региона, на којем ће 19 малишана, узраста до 12 година - 18 дјевојчица и дјечак из Русије, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, извести укупно 16 композиција.

Финалисте је одабрала десеточлана селекциона комисија, састављена од композитора, музичких педагога, уредника и продуцената из БиХ, Бугарске, Србије и Хрватске, који су разматрали пријављених 49 ауторских радова и 54 извођача на расписаном међународном конкурсу.

Вишеструко талентована Милица, и поред јаке конкуренције, самоувјерена је пред финални наступ у Бањалуци.

 

„Спремна сам за наступ, немам трему, за Бањалуку путујем већ у сриједу, осмог маја. Пјесма 'Моја тајна' одмах ми се свидјела, брзо сам је научила, а припремала сам се са чика Бобом Вучуром, он ми је пуно помогао и драго ми је да је баш мене одабрао за бањалучки фестивал“, каже наша млада суграђанка.

Пјева од седме године, иде у први разред Музичке школе Требиње, одсјек виолина. Подједнако воли да свира и пјева, и већ је награђивана. Музичко васпитање, јој је, уз ликовно васпитање омиљени предмет у школи, а до сада је у школском часопису објављено и неколико њених пјесмица и прича.

„До сада сам наступала два пута на дјечијем музичком фестивалу 'Звон звонке пјесме' у Требињу, прошле године заузела сам треће мјесто. Пјевала сам и на овогодишњој светосавској академији у Требињу - пјесму 'Свети Сава', по тексту Милана Петровића, специјално је компоновао Бобо Вучур, пробе смо имали од Нове године, па сам вјежбала цијели зимски распуст. Освојила сам прву награду у првој категорији на такмичењу Примавера у Бијељини“, испричала је наша млада суграђанка.

Каже да јој је искуство на требињском фестивалу „Звон звонке пјесме“ било драгоцјено.

„Било ми је узбудљиво и забавно, стекла сам прва пјевачка искуства. Са професором Бобом је лако сарађивати, није строг и одлично компонује дјечије пјесме“, каже Милица.

За велико финале има несебичну подршку своје породице и школских другова.

„Имам велику подршку учитељице и другара из разреда, навијаће за мене и хвала им пуно“, каже Милица.

Побједничку композицију и најбољу интерпретацију Ђурђевданског фестивала бира стручни жири, а биће додијељена и награда за најбољег извођача, по оцјени публике.

Гласа се путем СМС поруке, са садржајем ГЛАС, размак, редни број извођача, а порука се, за сва три оператера мобилне телефоније, шаље на број 091 410 100. Цијена поруке износи 0,50 КМ плус ПДВ, а најбољи извођач, по оцјени публике, одлучиће коме ће се, у хуманитарне сврхе, додијелити приход од СМС порука и продаје улазница.

Наша Милица наступа под редним бројем 4.

Срећно, до побједе!

В.М.