ТРЕБИЊЕ │ Градски одбор Савеза независних социјалдемократа на сједници која је синоћ одржана у Требињу једногласно је донио одлуку да се предсједник Градског одбора и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић предложи за генералног директора Електропривреде Републике Српске, рекла је за Радио Требиње потпредсједник требињског одбора ове странке Љубица Миљановић.

„Лука Петровић је досадашњим успјешним радом и посебно резултатима постигнутим на општим изборима, који су у историји најуспјешнији, показао да то заслужује“, рекла је Миљановић.

Она је прецизирала да ће на наредној сједници ГО СНСД-а Требиње бити дефинисана и остала кадровска мјеста на нивоу Републике Српске и Савјета министара БиХ, за које је заинтересован Градски одбор требињског СНСД-а.
Градоначелник Требиња Лука Петровић данас није желио да коментарише приједлог Градског одбора СНСД-а о његовом именовању на функцију генералног директора Електропривреде РС.

У члану 57. Статута Града Требиња наводи се да се - у случају оставке или трајне спријечености градоначелника да обавља функцију, а до истека мандата је преостало више од годину дана - расписују избори у року од 60 дана, у складу са законом.

М.И.