screen-19.30.12[11.10.2021].jpeg (72 KB)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио je честитке поводом великог јубилеја од оснивања требињске Гимназије, која носи име човјека, који је и Требиње и Гимназију прославио и ван граница наше државе.

Додик је у честитки која је прочитана на свечаној академији у Tребињу навео да, како је то урадио онај по којем је требињска Гимназија понијела име, тако су то годинама чинили ученици ове престижне школе и њихови професори.

 „Гимназија „Јован Дучић“ није само образовна установа у Требињу, она је и један од симбола овог града и симбол квалитета са којим су Требињци готово цијели вијек одлазили на даље школовање у свијет. Неки су након свршених студија остајали у градовима, у којима су студирали, дајући огроман допринос напретку тих градова. Неки су се враћали у Требиње и Херцеговину и своја знања и вјештине стављали у функцију развоја града из којег су потекли и из којих су понијели основна знања и вјештине, наводи се у честитки Милорада додика и додаје: „Можете ли замислити какве су генерације Требињаца исту ту Гимназију основале и очувале кроз протеклих 100 година. Желим и вама и свима да нас никада не напусти такав дух и такво визионарство какво су имали они који су основали једну такву образовну установу у Требињу. Гимназија „Јован Дучић“ није само богатство Требиња, она је свакако врло значајан драгуљ у ризници знања и образовања Републике Српске. Зато, вечерас не слави само Требиње, слави цијела Република Српска! Још једном срећан јубилеј и много успјеха у сљедећем вијеку ове престижне школе“,  каже се на крају честитке Српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик, поводом обиљежавања  једног вијека од оснивања требињске Гимназије.