Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (ЦОВИД-19) у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра 2021. године.

vlada-rs.jpg (213 KB)

Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза друге компоненте Спутник В вакцине против ЦОВИД-19, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

Републички штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, да би се сачувало здравље људи, с обзиром да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона.

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредене ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.