muzej TREBINJE/SARAJEVO | Muzej Hercegovine danas je uputio demant na pismo poznatog bh. scenariste Feđe Isovića, koje je objavio Depo portal, u kome on tvrdi da je iz trebinjskog Muzeja Hercegovine nestao čitav jedan sprat ili 500 godina bh. istorije.
Taj neistiniti  tekst može da nanese štetu Muzeju Hercegovine, ali i široj javnosti u BiH, koja može da bude dovedena u zabludu“, navodi se demantu Muzeja Hercegovine. Kako bi osporili Isovićeve tvrdnje, iz trebinjskog muzeja su na uvid dostavili fotografije postavki, čije postojanje Isović osporava.

54d48740-9d84-48a4-bf6d-55d6d973813c-muzej-trebinje-2-previewOrg

54d48768-e82c-4eea-a215-56ffd973813c-muzej-trebinje-4-previewOrg

Poznati bh. scenarista Trebinjac Feđa Isović juče je reagovao povodom navodnog „zuluma koji je počinjen u Muzeju Hercegovine“.

„U Muzeju je, vjerovali ili ne, netragom nestao čitav jedan sprat ili nekih 500-tinjak godina bh. historije, no na to, očito, niko ne reaguje! Gledajući postavku Muzeja, zaključujemo, u Trebinju nisu nikada živjeli, recimo, Resulbegovići. Ne znam kako kustosi trebinjskog Muzeja nemaju bar osjećaj nelagode kada čuju za muzej Despića kuću u centru Sarajeva, muzej koji nam slikovito objašnjava kako su živjeli bogati Srbi, članovi uvažene trgovačke porodice Despić?! Ništa manje uvažene nego porodica Resulbegović iz Trebinja“, naveo je Isović.

M.I.