IMG_20201113_100629.jpg (151 KB)

Поводом „Европске ноћи музеја“  требињски Музеј Херцеговине данас је организовао радионицу за дјецу са потешкоћама у развоју из Удружења „Сунце нам је заједничко“.

Према ријечима Сима Радића, музејског педагога,  овогодишња  тема манифестације је „Музеји за равноправност, разноликост  и укључивање“ па су музејски радници одлучили да одрже инклузивну радионицу  за особе са потешкочама у развоју.

„Чланови Удружења „Сунце нам је заједничко“  ће након обиласка Музеја Херцеговине, на плакатима и позивницама које ће радити  поводом „Ноћи музеја“  представити оно што им се највише свиђело у нашој установи“, навео је Радић.

Према ријечима Весне Миљановић, директорице требињског Удружења „Сунце нам је заједничко“, овакве радионице су прави примјер инклузије особа са потешкоћама у развоју,  које треба да буду укључена у све сфере живота.

Манифестација се наставља  сутра, када ће од 10 и 12 часова бити одражана радионица на тему „Ноћ музеја“, а од 18 часова у Галерији требињског Музеја биће отворена изложба радова аматера ликовне умјетности из Требиња,  на којој ће своје радове представити девет Требињаца.

Требиње се тринаесту годину за редом придружило европској манифестацији „Ноћ музеја“ .

Овогодишња „Ноћ музеја“ одржава се уз  прописане  епидемилошке мјере.