IMG_0462.JPG (87 KB)

У организацији Удружења Међународна умјетничка колонија „КОЛО“ и Музеја Херцеговине вечерас је отворена изложба ликовних радова насталих током периода изолације бројних умјетника из региона, коју су, најприје, љубитељи умјетности, могли да виде на друштвеним мрежама као виртуелну изложбу.

На изложби је представљено 58 радова од 49 умјетника из региона.

Према ријечима оснивача Удружења умјетника Међународне умјетничке колоније „КОЛО“ Дражена Милића ово Удружење је за годину дана постојања организовало четири изложбе.

"Слике које су изложене већином су акварели, уље на платну и акрили на платну. Морам нагласити да 80 одсто умјетника од којих смо добили радове није било у Херцеговини, Требињу и користили су мотиве са мог профила и фотографије Требиња и на тај начин га сликали. Из њиховог угла наш град изгледа више бајковито него што га ја могу замислити", нагласио је Милић.

IMG_0464.JPG (118 KB)

Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић каже да ова установа завршава излагачку сезону 2020. и да је без обзира на пандемију у Музеју Херцеговине било 15-ак изложби, неколико концерата класичне музике и промоција књига.

"Ми на овај начин показујемо да умјетност и култура превазилазе све потешкоће у животу и овакав промијењени начин живота", рекла је Грујић.

Изложба у Музеју Херцеговине биће отворена до 1. фебруара наредне године.