У Културном центру вечерас је одржан годишњи концерт ученика Музичке школе Требиње.

На концерту који се по традицији организује на крају школске године наступили су солисти са свих одсјека школе – клавира, хармонике, гитаре, флауте, виоле, виолине, виолончела и соло пјевања, као и гудачки и оркестар хармоника, те хорови припремног разреда, основне и средње музичке школе.

Директор ове установе Душанка Бабић казала је да су школску годину поред редовне наставе обиљежиле и бројне активности, јавни наступи и концерти ученика и профосора, али и награде освојене на такмичењима музичких школа.

„И ове школске године ученици су учествовали на републичком и седам међународних такмичења, на којима су освојили 35 награда – једну специјалну, 16 првих, 11 других и 7 трећих награда. Мислим да је ово велики успјех с обзиром на то да наша школа није толико бројна“, истакла је Бабићева додајући да школу похађа 270 ученика.

Музичка школа, додала је она, учествовала је и на многим манифестација у нашем и другим градовима БиХ, у сарадњи са Музејом Херцеговине организовала је и бројне концерте гостујућих  професора – а у школи и мастер класове за ученике и професоре са одсјека виоле, клавира, гитаре, хармонике, виолончела и теоретских предмета.

„Задовољство нам је да ће наша школа и ове године бити партнер фестивалу 'Music&More Summerfest', који ће по други пут од 2. до 14. августа бити одржан у нашем граду. Ученици и професори имаће прилику да учествују на мајсторским радионицама и концертима“, истакла је Бабићева.

Она је најавила да ће од 15. до 20. августа у школи бити одржана и „Љетња школа соло пјевања“ у сарадњи са Удружењем за његовање класичне музике „Корал“.

Р.С.