20220808_091115.jpg (146 KB)

У оквиру 4. Међународног музичког фестивала и љетне школе „Music and More Summer Fest” одржани су бројни концерти у нашем граду на неколико атрактивних локација, а синоћ је одржан и концерт у Мостару, испред Хрватског дома Херцег Стјепана Kосаче.

Тим поводом, гост Јутарњег програма била је Татјана Ранковић, директор Међународног музичког фестивала и љетне школе која је подсјетила да је одржано и такмичење за студенте у категорији концерата за солисте и гудачки оркестар.

„Концерт лауреата ће бити 12. августа у Културном центру и искористила бих прилику да позовем све у Требињу да дођу на концерт, а надам се да ћемо наредне године такмичење проширити и на дувачки оркестар“, казала је Ранковић.

Она се захвалила градоначелнику Мирку Ћурићу и свим партнерима који подржавају овај фестивал сваке године.

„У суботу, 13. августа, у порти Саборног храма биће одржано Гранд финале овогодишњег фестивала, гдје ће, поред осталог, бити изведено ново дјело Јонела Петроја 'Срце', које чини поезија 10 српских пјесника уз гудачки оркестар. Наратори ће бити Небојша и Марија Кундачина“, рекла је Ранковић.

Вечерашњи концерт, који је требало да буде одржан у Вили „Ластва“, због пожара и густог дима биће приређен у Културном центру, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Са Татјаном Ранковић разговарао је колега Дарко Куртовић.