IMG_2688.JPG (218 KB)

У оквиру шесте Међународне умјетничке колоније „Коло“ синоћ је на платоу Културног центра Требиње одржана хуманитарна аукција слика на којој је прикупљено око 5.000 КМ, а цјелокупан износ је за дјецу из хранитељских породица.

Селектор и оснивач колоније сликар Дражен Милић је истакао да се по четврти пут на ликовној колонији одржава хуманитарна акција, на којој је учествовало 30 умјетника (16 умјетника који су били на колонији, а толико је послало и своје радове) са 30-ак радова.

"У Требињу има седморо дјеце која се налазе у хранитељским породицама и ми смо одлучили да сав приход ове године са аукције иде њима јер двоје дјеце излазе из хранитељске породице и уписаће факултет. На тај начин желимо мало да им олакшамо и уљепшамо прве студентске дане", нагласио је Милић.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић истакла је да ова хуманитарна акција за Град значи колико и култура.

"Кад долазимо овдје сви долазимо са мишљу да некоме уљепшамо један дан, некоме сјећање за цијели живот, а у сваком случају да отоплимо неког ко је рањив, ко је њежан, ко је у потреби један мали период живота. Није само то у питању већ и подсјећање цијелог друштва да такве групе постоје и ми као друштво треба да реагујемо", рекла је Скочајић.

IMG_2692.JPG (267 KB)