ТРЕБИЊЕ │ Црквени одбор при цркви Свете Петке, село Власаче и Беговић кула, као и Туристичка организација Града Требиња, сутра у селу Власаче по други пут организују котлићијаду “Петковица 2018“, за коју је пријављено тридесетак екипа из свих мјеста источне Херцеговине.

Петар Вуковић, предсједник Црквеног одбора при цркви Свете Петке, за Радио Требиње наводи да је међу пријављеним највише мајстора у спремању котлића из Требиња, неколицина је из Љубиња, а за сада, по једну екипу имају Билећа, Невесиње, Гацко и Берковићи.

„Радује нас што број учесника расте, прошле године котлићијада је окупила 13 екипа и очигледно је да смо се показали као добри домаћини. Ове године манифестација ће бити ревијалног карактера јер су сви учесници за нас побједници. Позивамо све заинтересоване да дођу на угодно дружење у природи и уживају у мајсторијама најбољих у спремању котлића“, истиче Вуковић.

Манифестација се сутра одржава код цркве Свете Петке и парохијског дома на Петковици, са почетком у 10 часова.

У оквиру котлићијаде биће организоване и бројне спортске активности, потезање конопа, бацање камена са рамена, скок у даљ и трчање у врећи.

В.М.