Кошаркаши „Леотара“ побиједили су вечерас бањалучки „Борац“ резултатом 80:71, у другој утакмици финала плеј-офа Првенства Републике Српске.

Уз подршку пуних трибина Спортске дворане „Милош Мрдић“ требињски кошаркаши успјели су да се реванширају Бањалучанима за пораз у „Борику“ прије три дана и изједначе на 1:1 у финалној серији за шампиона Српске.

Након два периода изједначене игре, Требињци средином треће четвртине стварају прву осјетнију предност +9 поена, која током посљедњег периода достиже и максималних +12.

Са двије везане тројке, три минуте прије краја утакмице, Бањалучани се за тренутак враћају у игру, али је то било недовољно и за неизвјесну завршницу.

Тренер домаћих Дражен Шегрт истиче да је иза његовог тима изузетно тежак меч.

Видјели сте како се нашем најквалитетнијем играчу Шакотићу 'свелаза рука' скоро двије и по четвртине, али смо имали веома распложеног Нинковића у првом полувремену, који је амортизовао слабији нападачки учинак остале екипе. Знали смо да у наставку морају да 'прораде' и наши бекови. Јака одбрана резултирала је са неколике контре, а кад смо се дигли изнад десет - онда је било тешко привести утакмицу крају због проблема са фауловима и уским ростером. Тврдили смо да можемо да побиједимо овдје – а то смо вечерас и направили“, истакао је након утакмице шеф стручног штаба „Леотара“.

Најбољи међу Требињцима вечерас је био Ђорђије Нинковић са 27 поена. Раичевић је постигао 17, а Шакотић 16 поена.

Р.С.