screen-08.56.29[05.01.2020].jpeg (105 KB)

Удружење обољелих од мултипле склерозе Источна Херцеговина, у Невесињу, подијелило је помоћ за социјално угрожене и вишечлане породице, и обољеле од мултипле склерозе. Као и претходних седам година, уз помоћ донатора, помоћ је уручена уочи божићних празника.

Прехрамбени пакети обезбијеђени су за стотину двадесет пет породица, у шест општина источне Херцеговине. Осим тога, седамдесет двије породице добиле су печено прасе.

- Све са циљем да помогнемо најугроженијим да у здрављу прославе најрадоснији празник Божић - истакао је Бранимир Таминџија предсједник Удружења обољелих од мултипла склерозе.

Мирко Лечић, Хуманитарно друштво "Добротвор" из Мостара, истиче да је порука да за празнике сви се осјећају срећни.

- Врло је битно да имамо осјећај за оне који су угрожени и да се у ове благе дане саосјећамо једни са другима - напомиње Лечић.

Хуманитарна акција, која се организује осму годину за редом, окупила је до сада највећи број донатора. За Игњата Ковачевића дарови хуманих људи много значе.

- Пуно ми значи. Да нисам ово добио, ја лично не би имао од чега купити - прича Игњат Ковачевић из Невесиња.

У овогодишњој хуманитарној акцији помоћ је добило и пет породица из Љубиња.

Осим Удружења мултипласклерозе, у акцији су учествовали Општина Невесиње, Српска православна црква, Центар за социјални рад, Црвени крст, удружења и појединци из Канаде, Швајцарске и Невесиња.

-Сви који немају или мало имају, добију од оних људи који имају превише тако да сви станоивници нашег града осјете радост Божића - каже Миленко Авдаловић, начелник Општине Невесиње.

Велику захвалност, кажу организатори ове хуманитарне акције, дугују Удружењу Херцеговаца из Швајцарске. Захваљујући њиховој помоћи, акција је ове године обухватила угрожене породице из свих општине источне Херцегoвине.