Прва три од укупно девет носача нове конструкције крова затвореног базена који се гради на Бањама данас у монтирана, а наредних дана биће монтирани и остали носачи, те постављени на бетонску конструкцију овог објекта.

bazen-2.JPG (303 KB)

Слободан Ратковић - шеф надзорног тима Хидролектрана на Требишњици, које су и инвеститор пројекта - истиче да ће до 25. фебруара, уколико временске прилике дозволе, бити монтирани и остали носачи, те постављени на челичне ослонце уграђене у бетонску конструкцију.

Истиче да је урађено и ново конструктивно рјешење, а нова кровна конструкција биће знатно ојачана у односу на претходну.

„Урађен је нови прорачун и то са ванстандардним оптерећењем, поготову оптерећењем од вјетра“, напомиње Ратковић.

bazen-1.JPG (224 KB)

Након уградње конструкције истовремено би требало да теку радови на постављању кровног покривача и затварању стакленог дијела фасаде.

„Након тога слиједе инсталатерски и завршни занатски радови. Било је оправданих кашњења од стране извођача и по новоутврђеној динамици радова – рок за завршетак објекта је пролонгиран за крај августа или почетак септембра“, истиче Ратковић.

Куповину нове жељезне конструкције финансирао је извођач радова "Интеграл инжењерниг", јер је претходна оштећена током олујног вјетра у фебруару прошле године, када је уништен цјелокупан кров.