madraci.JPG (163 KB)

Поводом 30 година постојања, Творница кревета и мадраца „Нобил“ данас је донирала мадраце Одјељењу за педијатрију са неонатологијом требињске Болнице.

Према ријечима Мирјане Вицо из „Нобила“, управа је одлучила да хуманитарним донацијама прослави јубилеј.

„Ми смо средства усмјерили у хуманитарне сврхе и ово је данас наша 19. донација а планирали смо симболично 30 онима којима је то најпотребније. У договору са Градском управом смо одлучили да дјечијем одјељењу поклонимо мадраце, првенствено што су овдје стандардне димензије мадраца које Болница не може набавити у редовној куповини“, казала је Вицо.

Слађана Скочајић, замјеник градоначелника Требиња, изразила је наду да ће гест фирме „Нобил“ допринијети да и неки други привредници поступе на исти начин.

„Сваки поклон је добродошао а поготово је важно да имамо подршку на оваквом мјесту, на дјечијем одјељењу“, казала је Скочајић.

Љиљана Буха, начелник Одјељења за педијатрију са неонатологијом, каже да дуго времена нису мијењани мадраци на овом одјељењу и због тога је веома важно да су их добили јер их није лако наћи на тржишту одговарајућих димензија.

„Јуче је био Свјетски дан борбе пријевременог рођења. Нажалост, у Болници Требиње се сваке године рађа све мање беба али зато је све више беба које су рођене прије термина. Свака помоћ коју наша заједница упути је добродошла“, казала је др Буха.

Хуманост предузећа „Нобил“ похвалила је и директор Болнице Требиње Љубица Миљановић.

„Ово је диван гест и добро би било да има још оваквих акција. Поготово што се ради о нашој најдражој популацији, дјеци“, закључила је др Миљановић.

„Нобил“ је у оквиру ове акције претходно подијелио 18 донација здравственим установама на подручју цијеле БиХ а остатак ће подијелити до краја године.