161417.jpg (125 KB)
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 311 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 58 особа у Републици Српској.
Ради се о 32 мушких и 26 женске особе, од којих је 14 млађе, 38 средње и шест особа старије животне доби, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.
Према мјесту пребивалишта, девет особа је из Бањалуке, седам из Пала, шест из Бијељине, по четири из Kостајнице и Зворника, три из Лопара, по двије из Љубиња, Источног Сарајева, Сокоца и Шамца и по једна особа из Приједора, Источне Илиџе, Требиња, Мркоњић Града, Модриче, Добоја, Шековића, Сребренице, Угљевика, Милића, Берковића, Вишеграда, Невесиња, Теслића, Новог Горажда, Kозарске Дубице и Рогатице.
До сада је у Републици Српској потврђено 2.372 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 125 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.343 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 37.575 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 129, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 42, а у општим болницама 87.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.943 особа, а надзор је завршен код 37.729 особа.