ZFK Leotar.jpg (551 KB)

На стадиону „Полице“ данас је одржан први тренинг женске секције фудбалског клуба „Леотар“, која је формирана у јулу ове године, а носиће назив Женски фудбалски клуб „Леотар“.

Јелена Миловић, тренер ЖФК „Леотар“ и једна од три жене у БиХ која посједује УЕФА А тренерску лиценцу није крила одушевљење због одличног одзива на самом почетку оснивања клуба.

„На данашњем првом тренингу дошло је 29 цурица, а укупно их се пријавило до сада 40. Специфичност женског фудбала је та да сви заједно тренирамо, без обзира на године. Наш план је да имамо тренинге три пута седмично и да видимо како се дјевојчице сналазе с лоптом, полако ћемо открити њихов таленат и даље ћемо тренинге прилагођавати њима. Када почне школска година, планирамо обићи школе широм Источне Херцеговине како бисмо промовисале наш фудбалски клуб“, казала је Миловић.

Дванаестогодишња Теодора Чолић каже да је одлучила да почне тренирати фудбал јер га од малена воли.

„Од фудбалера највише волим Роналда и Катаија и они ме мотивишу да и ја играм фудбал. Ово је први пут да тренирам фудбал и не планирам да одустанем“, додала је Теодора.

ZFK Leotar 3.jpg (699 KB)

Јелена Миловић је својевремено била репрезентативка БиХ, а у протеклих неколико година била је главни тренер ЖФК Радник Бумеранг из Бијељине. Она је уједно и предавач на тренерској школи при Н/ФС БиХ и тренер У-17 женске репрезентације БиХ. У раду ће јој помагати Оливера Чучковић, некада млада репрезентативка БиХ.

Осим Јелене и Оливере, у раду клуба ће, колико јој то професионалне обавезе дозволе, активно учествовати и Милена Николић, фудбалерка Бајера из Леверкузена и капитенка репрезентације БиХ. Осим улоге амбасадора и промотера, Милена ће бити кооптирана у Управни одбор, гдје ће бити задужена за развој женског фудбала.

ZFK Leotar 6.jpg (1.09 MB)