243820.jpg (285 KB)

Република Српска обиљежава Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Српске, у којем су живот дала 23.752 припадника Војске и полиције Српске, и 220 година од подизања Првог српског устанка.

На Тргу палих бораца у Вишеграду положени су вијенци погинулим борцима Војске Републике Српске, након чега ће бити одржана свечана академија.

Претходно су премијер Српске Радован Вишковић и министар рада и социјалне заштите Данијег Егић положили цвијеће на споменик вожду Карађорђу.

У манастиру Добрун служен је парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и погинулим устаницима.

Парастосу су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изасланик предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић и републички министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.

На помену су били и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дејан Антић, делегација Народне скупштине Републике Српске, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Љубица Миљановић, те представници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Парастосу су присуствовали и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, представници борачких организација регије Стара Херцеговина и општина Горњо-дринске регије, као и представници друштвено-политичког живота.