БИЛЕЋА │ Други пјешадијски батаљон Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука данас је у касарни "Билећки борци" обиљежио 27 година од формирања Војске Републике Српске и 14 година од оснивања Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Командант Другог пјешадијског батаљона Небојша Ивезић истакао је да је Војска Републике Српске остварила циљ - одбранила Републику Српску, за шта је животе дало више од 23.000 њених најбољих синова.

"На нама је да млађим генерацијама преносимо шта је била Војска Републике Српске, да његујемо њену традицију и сјећамо се свих њених припадника, а нарочито оних који су дали животе за Српску", истакао је Ивезић.

Предсједник Борачке организације општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да су борци дали највећи допринос за Републику Српску и истакао да би положај борачких категорија у Српској требало да буде много бољи.

У Цркви Светог Василија Острошког у кругу касарне "Билећки борци" јутрос је служена литургија и прослављена крсна слава ове цркве.

У оквиру обиљежавања Дана Војске Републике Српске, данас су у Билећи положени вијенци на сва три спомен-обиљежја борцима одбрамбено-отаџбинског и Другог свјетског рата, чиме је обиљежен и Дан побједе над фашизмом.

Срна