Око 60 актуелних наслова из пера најпопуларнијих домаћих и страних аутора стигло је на полице Народне библиотеке Требиње, саопштено је из ове установе.

nbt.jpg (299 KB)

„У овој набавци опредијелили смо се за наслове значајних књижевних стваралаца, као и за сва остала популарна дјела који задовољавају критеријуме шире читалачке публике. Књижни фонд обогаћен је насловима из области белетристике, дјечије књижевности, популарне психологије…“, кажу у Народној библиотеци.

Истичу да је приликом набавке нових наслова фокус у највећој мјери био на актуелним ауторима и њиховим најновијим издањима.

„Читаоцима тако препоручујемо књиге Несбеа, Смита, Хандкеа и старе класике Виктора Игоа. Домаћи љубитељи писане ријечи моћи ће да дођу и до најчитанијих књига из ове и прошле године. Ту су и књижевна остварења других домаћих аутора, међу којима су и Лука Мичета 'Завештање Светог Саве', Мирослав Антић 'Пепео догорјелих крила', као и роман познате хрватске књижевнице Ведране Рудан 'Плес око Сунца'“, истичу у овој установи.

Поштујући укус шире читалачке публике, у Библиотеци су купили и дјела из белетристике. Лусинда Рајли, Сандра Браун  и Нора Роберс тренутно су међу најчитанијим ауторима у локалној Библиотеци, а на врху читаности је и неколицина домаћих списатељица – Јелена Бачић Алимпић, Мирјана Бобић Мојсиловић, као и Весна Дедић.

„Народна библиотека Требиње, иначе, упркос кризи и тешким економским приликама у култури односно издаваштву, успијева да књижни фонд годишње употпуни и обогати са око 1.000 примјерака и то захваљујући поклонима ресорног министарства, Града Требиња, донатора и из скромних сопствених прихода“, напомињу у Народној библиотеци Требиње.

Чланску карту Народне библиотеке Требиње има око 2.000 Требињаца који током године прочитају преко 20.000 наслова.