Љетна сцена Дома младих отпратила је још једну, шесту требињску гитаријаду.

„Неверне бебе“, хедлајнери овогодишњег „Мостока“, прве су вечери и пред требињском публиком потврдиле да су једна од највећих концертних атракција наше музичке сцене, а добре свирке и забаве није недостајало ни друге вечери гитаријаде, која је била резервисана за домаће и мање афирмисане бендове из региона.

Љетну бину Дома младих синоћ је дијелило пет бендова – нешто од црногорске алтернативне сцене представио је подгорички „Гоблин цепелин“, „Тибор и Баш Челик“ из Бањалуке и „КОБ“ из Костајнице показали су да се и у Републици Српској свира добар рокенрол, а своје адуте, притом генерацијске различите, имали су и Требињци – по стажу већ прекаљене „Кругове у житу“ и оне који тек долазе, тинејџере из „Седмог неба“.

Квалитетне музике и енергије није фалило, кажу организатори, а разлога за задовољство било би још и више - да је и одзив публике био у границама очекивања. Тим прије што је улаз за друго вече био бесплатан, а за концерт „Неверних беба“ симболичних 5 КМ.

„Али смо задовољи због оних који су дошли и који су срећни и са осмјехом на лицу изашли из Дома младих, посебно послије заиста изузетног концерта 'Неверних беба'“, каже Дејан Мирковић, директор ЈУ Дом младих, која је и организатор гитаријаде, уз покровитељство Града Требиња.

Радује и то што требињска гитаријада живи и опстаје већ шесту годину - додаје Доброслав Бобо Слијепчевић, фронтмен „Кругова у житу“ и члан организационог тима.

„И што можемо у нашем граду да видимо и уживо чујемо понешто од музике коју волимо. А публике има колико има – то и јесте својеврсни показатељ стања, али и појава против које се можемо борити тако што ће бити више оваквих догађаја, како би се млади људи просто едуковали, упознали са једном другачијом врстом музике. А са годинама ће резултати сигурно доћи“, истиче Слијепчевић.

Тинејџери у публици - али и они са инструментима на сцени потврђују да ће тврђи звук и међу Требињцима у наредним годинама освајити све више поклоника.

Фронтмен, текстописац, аранжер, прва гитара и вокал „Седмог неба“ Митар Карадеглић презадовољан четвртим наступом пред домаћом публиком.

„Звук је мало 'зезао' под овим лимом, али је енергија била сјајна, публика, такође - све десетке. Изузетна је ствар што смо договорили већ десетак свирки у августу, а наступићемо и на гитаријади у Мостару, гдје смо послали снимак једне наше ауторске пјесме, након чега су нам јавили да смо директно прошли у финале“, каже Карадеглић.

Р.С.& BrunoX (Фото: Јован Видаковић)