IMG_20220928_111959_resized_20220928_112028653.jpg (318 KB)

У организацији мисије ОЕБС-а у БиХ, у Требињу је данас одржан састанак Форума за борбу против дискриминације на коме је разговарано о Протоколу о сарадњи између градске управе и локалних институција, потписаном почетком септембра ове године, а у циљу јачања социјалне заштите у нашем граду.

Ведрана Вулетић, координатор радне групе испред Савеза удружења стручних радника је рекла да је циљ протокола помоћ корисницима социјалне заштите који су најудаљенији од тржишта рада како би дошли до запослења и смањила се социјална давања.

„Овом сарадњом желимо да успоставимо моделе да корисници на једном мјесту могу доћи до потребних информација и да се на истом мјесту обавља обука корисника, доквалификација или преквалификација, односно све оно што је потребно да изађу на тржите рада“, нагласила је она.

Никола Уљаревић, програмски асистент канцеларије ОЕБС-а у Мостару,  је навео да је једна од основних ставки Протокола о сарадњи између града и локалних институција тзв. интегрисани модел вођења случаја, а у  циљу побољшања социјалне заштите у Требињу.

 „Главна сарадња је између Центра за социјални рад и Завода за запошљавање приликом запошљавања рањивих група становништа“, рекао је он.

Састанку су присуствовали представници требињског Центра за социјални рад, Завода за запошљавање, Црвеног крста, удружења које окупљају рањиве категорије становништва из источне Херцеговине, као и  других локалних установа и удружења која се баве овом проблематиком.