Из Јавне установе „Екологија и безбједност“ Требиње саопштено је да се у недјељу, 7. јула, очекују значајне осцилације нивоа ријеке Требишњице, па се  корисницима вода и купачима препоручује да не бораве у близини ријечног корита због личне сигурности.

У овој установи наводе да ће због редовног одржавања кола за наводњавање и захвата за пумпне станице, које проводе „Хидроелектране на Требишњици“, у времену од 7 до 9 часова доћи до прекида испуштања воде у ријечно корито са бране Горица, због чега ће се ниво воде у кориту смањити.

Након 9 часова почеће постепено испуштање воде у ријечно корито до максималног протока од 45 м³/с, што ће за посљедицу имати поновно подизање нивоа ријеке.

„Апелујемо на све кориснике вода и становништво које борави на ријеци и око корита ријеке да због личне сигурности и могућих непредвиђених околности у овом периоду обрате појачану пажњу на активности у близини ријечног корита и у самом кориту ријеке“, истичу у Јавној установи „Екологија и безбједност“.

У обавјештењу подсјећају и да је просјечна температура воде само 12,5 степени, због чега се „ЗАБРАЊУЈЕ купање у ријеци, као и скакање са мостова“.

Радио Требиње