ТРЕБИЊЕ │ Пријатељи и спортски радници Требиња опростили су се данас од Ибрахима Ика Рамића, легенде Фудбалског клуба „Леотар“, на комеморативној сједници која је данас одржана у сали Скупштине града.

У име спортских организација и требињског Савјета за спорт, од некадашње Леотарове звијезде опростио се Рајко Ћапин истакавши да је Ико Рамић магију фудбалске игре у Требињу подигао на до тада ријетко виђен ниво, да је био играч једноставних, али префињених и маштовитих потеза, наријетко играч одлуке - иза којег је много важних голова које Требињци и данас памте.

Притом је, додао је Ћапин, био спортски романтичар, који је, остајући вјеран само свом клубу, одбијао изазове професионализма и игру за било чију туђу публику осим своје требињске, али и човјек којем је било далеко све што је у спорту било неспортско, а због чега га је вољела - и публика и свлачионица.

 „Тешко је наћи Требињца који Ика није волио и цијенио и који му до посљедњих дана није остао захвалан за све оне чаролије које је стварао за наше очи и наше душе на поличком стадиону“, рекао је Ћапин.

У име спортских пријатеља, Ђорђе Вучинић је поручио да је Ико Рамић несумњиво био један од најбољих фудбалера које је Требиње дало, али је истовремено и примјер како се и у плаво-бијелом дресу могло доћи и до имена и до великог угледа у свијету фудбала и друштву уопште.

„Уз све своје врхунске резултате, а било их је много, јер је 'Леотар' био тим са најдужим стажом у Другој лиги Југославије, Ико је показао и једно ведро и честито људско лице. Уз то, свим својим животом и оним што се догађало на терену, за млађе је просто оцртао и јасно им показао какав прави спортиста треба да буде“, казао је Вучинић.

Ибрахим Ико Рамић је изненада преминуо 16. октобра на свој  67. рођендан у Требињу, гдје је данас и сахрањен.

Р.С.