Pozoriste trebinje.jpg (229 KB)

У Градском позоришту Требиње у току су читајуће пробе за нову представу „Оркестар Титаник“, по тексту савременог бугарског писца Христа Бојчева, а у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

У комаду о апсурду наших живота, датом кроз призму хумора, играју: Дарко Kуртовић, Зоран Јакшић, Владимир Самарџић, Бојан Нинковић, Марко Шкиљевић, Милица Салата и Ивана Ћеранић.

 „Учинило ми се интересантним да о филозофско-психолошким аспектима једног транзицијског друштва говоримо више кроз комедију. Дакле, бавимо се комичним у овом драмском тексту, не занемарујући важне мисли, важне поруке Христа Бојчева. Апсурд живота желимо да представимо што је могуће више реалистично, да тако кажем, да ти ликови, који су у специфичним односима и у апсурдним ситуацијама, свима нама буду пријемчиви“, појашњава за ново издање емисије „Благо цара Радована“ Радио Требиња редитељ Милошевић.

О новој представи, чија се премијера планира за крај марта и плановима Градског позоришта Требиње за ову годину са Милошевићем је разговарала Влатка Мусић.