Orkestar Titanik 2.jpg (320 KB)

У позоришту Културног центра Требиње вечерас је премијерно изведена представа „Оркестар Титаник“, по тексту савременог бугарског писца Христа Бојчева, у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

Редитељ Милошевић је након премијерног извођења представе истакао да су веома задовољни, те да су одрадили добар посао.

„Мислим да је реакција публике вечерас била јако добра, видјећемо како ће то изгледати на гостовањима. Задовољство нам је што смо припремили ову представу, сада смо већ поприлично уморни јер је дуго трајао процес припреме. Протеклих седам дана смо интензивно радили, како бисмо све саставили и мислим да смо вечерас добили продукт који смо хтјели да добијемо. Надам се да ћемо у наредних двадесетак дана имати барем два играња, након тога нас чека ФЕДРА у Бугојну, 13. јула“, рекао је Милошевић.

Orkestar Titanik 6.jpg (531 KB)

Дарко Куртовић, један од глумаца у представи каже да је глумачка екипа уиграна, те да су и раније глумили заједно у неколико представа.

„Ја никад нисам презадовољан првим играњима, јер видим неке ствари које се морају поправити али мислим да смо одрадили добар посао. Значило би нам још пар играња прије фестивала, када сумирамо утиске знаћемо на чему бисмо још можда требали мало радити. Највећи проблем нам је био што нисмо могли да се припремамо у континуитету и остали смо без једног глумца, тако да је редитељ преузео његову улогу и без замјерке одрадио посао. Екипа је уиграна, радимо већ пар година заједно и сви имају искуство. По реакцијама публике, рекао бих да је добро прошла премијера“, рекао је Куртовић.

У представи, која је настала у продукцији Културног центра Требиње, играју Дарко Куртовић, Зоран Јакшић, Бојан Нинковић, Владимир Самарџић и Жељко Милошевић.

Сценографија, костим и избор музике, дјело су Жељка Милошевића. Сликарске радове и декорацију урадио је Радивој Милић, монтажу звука Зоран Бегенишић, шминку Ивана Ћеранић, суфлер је Милица Салата, а техничка подршка Огњен Грубач и Жељко Милетић.

Orkestar Titanik 3.jpg (668 KB)

Orkestar titanik 4.jpg (517 KB)