IMG_2250.JPG (102 KB)

У Требињу вечерас је свечано отворен други омладински позоришни камп и фестивал „Агон“, на којем ће до суботе, 31. августа, у организацији Kултурне сцене „Мале ствари“,  учествовати више од 70 младих глумаца из Вишеграда, Фоче, Мостара, Завидовића, Власенице, Kакња и Требиња.

Такмичарски дио програма отворила је представа „Аналфабета“ Kултурне сцене „Мале ствари“ Требиње.

Менаџер пројекта и извршни директор Kултурне сцене „Мале ствари“  Жељко Милошевић је подсјетио да је омладински позоришни камп и фестивал „Агон“ ове године окупио седам позоришта.

IMG_2236.JPG (95 KB)

„У оквиру „Агона“, у Дому младих свакодневно ће бити игране позоришне представе док ће у кампу „Ушће“ трајати стручне радионице, којим ће руководити првакиње и глумице Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић и Миљка Брђанин, те докторанд драмске педагогије и руководилац ДОЛ сцене Босанског народног позоришта Зеница Мирољуб Мијатовић“, навео је Милошевић.

Посљедње фестивалске вечери, у петак, 30. августа, на Тргу слободе и у Дучићевој улици биће изведен заједнички перформанс свих учесника „Агона“, а на свечаности затварања у Дому младих биће додијељене награде најбољима.

Жири овогодишњег фестивала чине млади дипломирани глумци Ана Рудакијевић и Милош Лучић из Требиња, те Сенад Милановић из Бугојна.

Сви програми „Агона“ су бесплатни.

IMG_2248.JPG (128 KB)

Партнери пројекта су Одред извидјача Требиње и ЈУ Дом младих Требиње, а одржавање фестивалског дијела активности пројекта подржао је и Град Требиње.