Kadeti rukomet 1.jpg (402 KB)

У Спортској дворани „Милош Мрдић“ у Бреговима данас је отворен завршни рукометни турнир Омладинске лиге Републике Српске у категорији кадета, 2006. годиште, а домаћин турнира је Рукометни клуб „Леотар“.

На завршни турнир, поред домаћих рукометаша, пласирале су се још и екипе „Бијељина”, “БЛ”, “Слога” Добој и “Борац М:тел”.

Турнир је отворио замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

„Задовољство је да Град Требиње уз Рукометни клуб 'Леотар' и Рукометни савез Републике Српске има част да угости најбоље екипе Омладинске лиге Српске у категорији кадета. Оно што је нама посебно важно јесте то да се овај догађај организује сада, када је РК 'Леотар' постигао највећи успјех од оснивања, пласирајући се у ЕХФ Европску лигу. Пожелио бих свима добро дружење и да стекнете искрена пријатељства. Требиње је посљедњих година постало центар рукомета Српске, али и БиХ, уз центре који су се деценијама изграђивали у свијету рукомета, то су прије свега Бања Лука, Добој и Бијељина. Надам се да ћете видјети и упознати Требиње у правом свјетлу и мимо овог спортског терена“, поручио је Бошковић.

Kadeti rukomet 2.jpg (372 KB)

Предсједник скупштине РК „Леотар“ и предсједник скупштине Рукометног савеза РС Зоран Милошевић пожелио је добродошлицу свим учесницима турнира.

„Рукомет у посљедње вријеме постаје све популарнији спорт, наши рукометаши из Требиња постигли су историјски успјех и учинили да сваким даном имамо све више чланова. Сигуран сам да ће кадети који данас учествују на турниру изњедрити нове шампионе и продужити континуитет добре игре у вашим клубовима. Желим да данас побједи рукомет, да побједе они који буду имали највише спортске среће и концентрације“, навео је Милошевић.