IMG_3403.JPG (131 KB)

Објекат „Херцеговачка радионица“ данас је свечано отворен у Требињу, а према ријечима власника, наше суграђанке Александре Делић, ријеч је о продавници са бројним производима ручно рађене природне козметике, као и љековитим препаратима.

Александра Делић је истакла да је за покретање овог посла било потребно много труда, рада и свакодневног одрицања.

„Више од 40 производа на бази смиља, лаванде, дивљег нара, рузмарина, руже, пелина, кантариона, невена, потом пчелињег воска, прополиса, ружине водице, кестена, глога, маслиновог и кокосовог уља, али и козијег млијека, мљевене зоби, кафе, пива из 'Херцеговачке радионице' су у понуди 'Херцеговачке куће' и у Требињу и Бањалуци, које послују у оквиру Аграрног фонда града Требиња“, казала је она.

IMG_3405.JPG (109 KB)

IMG_3395.JPG (136 KB)

IMG_3388.JPG (133 KB)

IMG_3397.JPG (180 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић нагласио је да је ово један позитиван примјер покретања бизниса који је подржала градска управа.

„Они данас крећу са првом радњом, а у наредном периоду надам се да ће их бити још више. Град Требиње је протекле седмице расписао јавни позив за самозапошљавање, а ове године повећали смо износ средстава за покретање бизниса. У протекле двије и по године смо кроз разне програме запослили око 600 особа. Сви они који имају идеју имаће подршку Града Требиња“, рекао је градоначелник Ћурић.

Рад и достигнућа „Херцеговачке радионице“ препознали су и на свој начин помогли: Град Требиње, Аграрни фонд града Требиња, Електропривреда РС и Хидроелектране на Требишњици.

„Херцеговачка радионица“ почела је са производњом природне козметике, уз употребу хладно цијеђених биљних уља и херцеговачког биља 2013. године.