Четврта самостална изложба фотографија Душана Вуковића под називом „Мојим Милицама…“ отворена је вечерас у галерији Културног центра Требиње.

IMG_7528.jpg (80 KB)

Аутор је поставку „Мојим Милицама…“ посветио својим унукама, близнакињама које су рођене прије непуне двије године, неколико дана уочи његове прве самосталне изложбе. Каже да више воли црно-бијеле, али овај пут се одлучио за колор фотографије.

Ријеч је о изложби која обухвата 30 фотографија, на којима преовлађују мотиви природе, а које Душан Вуковић први пут представља публици.

„Замисао ми је била да направим једну колекцију пејзажа, по којима сам у свијету фотографа и познат. Највише су присутни мотиви шуме, коју ја обожавам. Шума је један неисцрпан терен за фотографисање гдје увијек могу, и кад идем на једно исто мјесто, да направим нове и различите фотографије“, истакао је Вуковић.

IMG_7550.jpg (118 KB)

Фотографије су настале у иностранству, гдје је раније живио, али и у околини Требиња. Вуковић каже да не би могао ниједну посебно да издвоји као омиљену.

Дугогодишњи је члан Фото-кино клуба Требиње, један од најбољих и најнаграђиванијих. Добитник је бројних награда и признања на изложбама фотографија у земљи и иностранству.

Неке од награђених радова Душана Вуковића налазе се и у поставци изложбе „Мојим Милицама…“, коју ће публика имати прилику да погледа наредних петнаест дана.