nagradjen ucenici sa direktorom i nacelnikom.jpg (117 KB)

Поводом обиљежавања јубилеја – 100 година постојања и рада Гимназије „Јован Дучић“ у Требињу, у Галерији Музеја Херцеговине отворена је изложба радова ученика ове школе на тему „Вијек Гимназије у Требињу“.

Прву награду за литерарни рад под називом „Час траје и трајаће“ добила је Миа Мијановић, која је рекла да јој је велика част и задовољство што је баш њен рад изабран за најбољи.

„Конкуренција је, као и увијек, била веома јака и наша школа обилује великим бројем талената, не само за писање, већ и за сликање. Гимназија је за мене веома значајна, то је школа која ми осим знања пружа и васпитање, пријатељства и она представља битну основу за даље образовање“, казала је Миа.

На ликовном конкурсу прво мјесто су освојили Анастасија Томић и Станко Миловић, који су радили у пару.

„Нисмо имали пуно времена да насликамо рад, што не бисмо успјели без подршке професора. Одлучили смо да на два велика платна насликамо очи, јер сви знамо да су оне огледало душе и ми ћемо у очима увијек носити нашу Гимназију“, истакла је Анастасија.

Станко се захвалио свим професорима, јер не дозвољавају да се угуши креативност код ученика.

Директор требињске Гимназије, Мишо Пешић рекао је да је задовољство отворити изложбу радова овако талентованих младих људи.

„Свакако да Гимназија има велики број ученика надарених за сликање и писање, који су били учесници на многим конкурсима. Такође, ту су и професори који се труде да код њих пробуде интересовање за умјетност. Данас су се овдје окупили и бивши радници Гимназије и наша идеја је била да ово буде сусрет генерација, како бисмо сви заједно евоцирали успомене на прошло вријеме. Надам се да ћемо вечерашњом Свечаном академијом на достојан начин обиљежити вијек постојања Гимназије“, истакао је Пешић.

Градоначеник Требиња Мирко Ћурић казао је да су се потрудили да пригодним програмом обиљеже стогодишњицу постојања требињске Гимназије.

„Радови ових талентованих, младих људи су доказ да Гимназија наставља корацима којима је ишла и на самом почетку. Захвалио бих се свим професорима, како онима који су раније предавали, тако и професорима који су тренутно ангажовани, али наравно и ђацима ове школе. Упркос тешким условима, ђаци успијевају да остваре изузетне резултате, што значи да за њих нема препреке и одушевљен сам радовима које смо имали прилику да видимо и чујемо данас“, додао је Ћурић.