ТРЕБИЊЕ | У галерији културног центра Требиње вечерас је отворена изложба слика Бојане Стојаковић, академског сликара из Добоја под називом “У свом филму”.

Ријеч је  о 42 слике настале у периоду од 2007. до 2019. године,  рађене на папиру комбинованим техникама, а представљају исјечке  из серија “Трудноћа”, “Љубавници”, “Приповједач”, “Базени” и “Калифорникација”.

Рани радови се баве сјећањем на дјетињство, нагло прекинуто ратом и у њима Бојана користи језик дјечијег цртежа.

Мајчинство је искуство које је промијенило њена интересовања и знатно утицало на сазријевање њеног ликовног језика.

Радови новијег датума обједињују сва досадашња интересовања умјетнице и представљају неку врсту бијега од слика свакодневнице.

Бојанини пејзажи су уточиште не само за њу већ и за посматрача коме умјетница обезбјеђује кутак сигурности и осјећај спокоја.

Бојана Стојаковић је 2002. године дипломирала на Академији ликовних умјетности у Требињу у класи професора Марка Мусовића, а 2009. године магистрирала је на Академији умјетности у Бања Луци у класи професора Радомира Кнежевића.

До сада је учествовала на више колективних  а ово је њена седма самостална изложба. Члан је Европске асоцијације ликовних умјетника са сједиштем у Есену.

Изложба Бојане Стојаковић у галерији Културног центра Требиње је продајног карактера а љубитењи ликовне умјетности је могу погледати у наредних 15 дана.

КЦ