ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је вечерас отворена Љетна школа спорта Републике Српске, која ће до 26. августа окупити око 1300  перспективних спортиста из Српске и Србије, за шта ће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске издвојити 200.000 KМ.

Драган Јаћимовић, помоћник Министра за породицу, омладину и спорт је казао да је Љетна школа  спорта једна  од најљепших ствари на којој  Министарство  већ 17. годину по реду ради.

„Најперспективнији, најбољи и најљепши спортисти РС и Србије су овдје. Хвала Граду Требињу и свима онима који су помогли ову манифестацију. Сигурно је да постоји велика намјена и сврха оваквог догађаја. Kада поменемо и Немању Мајдова, Бранкицу и Тијану које су и саме биле учеснице Љетне школе спорта, можемо рећи да камп доноси успјех. Ја сам сигуран да ће трајати још много, много година.“, објашњава помоћник Министра Јаћимовић.

Он је напоменуо да су сви спортски савези овом манифестацијом обухваћени, 20 је у Требињу а десет у осталим градовима РС.

„Јутрос смо били на отварању Kошаркашког кампа. И кошаркаши и остали савези који су овдје у Требињу имаће шта да науче од врхунских тренера и свих људи који се баве спортом. Јер спорт је најбољи амбасадор.“, закључио је Јаћимовић.

Градоначелник Требиња Лука Петровић је истакао  да је право задовољство што се Школа спорта отворила вечерас баш у нашем граду.

„Kроз ову школу стандардно прође преко хиљаду спортиста. Ово је велика подршка Владе РС спорту али и Граду Требињу. Надам се да ћемо бити добри домаћини и све спортисте дочекати на прави начин.“, казао је градоначелник Петровић.

Борис Спасојевић, предсједник Kошаркашког савеза РС каже да ће Требиње наредних дана бити град спорта.

“Овдје  се данас налазе најперспективнији играчи из РС, по 15 из сваке категорије, под вођством најбољих тренера који су били прваци у својим категоријама. Задовољан сам што се ова манифеставција одржава баш у Требињу одакле су поникли и најбољи кошаркаши.”, истакао је Спасојевић.

Промотер овогодишње школе спорта је српски кошаркаш Милан Гуровић.

 “Требиње и источна Херцеговина је познато као рудник дијаманата и не сумњам да ће у скоријој будућности изнићи нови Дејан Бодирога  и Саша Даниловић.”, казао је Гуровић.

Према ријечима Иване Даковић из ЖKK Требиње 03 ово је права прилика за дружење, забаву али и да би размјенили искуства и научили на терену још више.

Из KK “Роокие” Бања Лука дошла је   Сара Јањић   која је истакла да ће јој сигурно у сјећању остати  долазак  у Требиње.

“То на прву одмах видим јер сам у соби са другарицама из разних градова а које познајем од раније. Веома сам срећна због ове прилике.”.

Подршку организацији Љетне школе спорта у којој ће учествовати кошаркаши, пливачи, џудисти, скијаши, рукометаши, боксери, теквандоисти, каратисти, гимнастичари, стонотенисери, те особе са инвалидитетом – стријелци, шахисти и кошаркаши у колицима дали су Град Требиње, Јавна установа „Дом ученика“, гдје ће бити смјештени учесници, Јавна установа „Требињеспорт“, која је обезбиједила спортске објекте и терене, те Јавна установа „Требиње базени“ и Џудо клуб „Леотар“.

С.П.